Om Woodbe

Om oss

Vi är två Värmländska byggnadsingenjörer som startade Woodbe Engineering AB 2020 men vår resa startade redan 2016 när vi påbörjade ingenjörsstudier vid Karlstads universitet. Under studietiden utvecklades en vänskap och en gemensam dröm om att ta del av byggbranschens utveckling mot ett mer hållbart samhälle.

Vi har kombinerat traditionella metoder med dagens teknik och ett modernt material. Detta med målet att förenkla KL-trä konstruktioner och främja ett miljövänligare bygge. Vår uppgift blir då att tillhandahålla stabila och hållbara stommar i KL-trä som är enkla att arbeta med.

banner

Att bygga i trä har blivit ett mer vanligt alternativ på grund av hållbart byggande som har varit en viktig del under de senaste åren. Vi på Woodbe vill vara med och utveckla det hållbara byggandet genom att bidra till smartare och bättre lösningar för att underlätta valet att bygga mer hållbart. Därför har vi utvecklat en lösning för träkonstruktioner i KL-trä, där nya infästningsmetoder används genom gammal fingerskarvnings teknik fast utvecklat i ett nyare material som KL-trä och med hjälp av dagens teknik. Dessa förband kallar vi för BiteLock-förband som har en unik geometri för att skapa ett självlåsande system i hela stommen.

Fördelar med metoden är att den förbättrar arbetsmiljön för byggarbetarna då tusentals skruvar inte behöver monteras liksom att själva byggtiden kan förkortas. En stor del av arbetet utförs där man med hjälp av kran och andra maskinella hjälpmedel monterar stomelementen till ett självlåsande system. Lösningen innebär också att den enkelt kan demonteras och återanvändas om byggnaden behöver flyttas eller byggas på med ytterligare element. Enskilda element kan även återanvändas till att skapa nya konstruktioner vilket ytterligare stärker hållbarhetsaspekterna. 

Vårt team

John

John Elwin Segolsson

Medgrundare

Filip

Filip Palosaari

Medgrundare

Tveka inte på att höra av er till oss.

Vi är flexibla och redo att diskutera