Tillsammans med Rise AB kan vi nu presentera de första hållfasthet värdena på BiteLock.

Detta projekt startade för ungefär två år sedan med ambitioner om att ta fram hållfasthet värdet i ett BiteLock förband. Detta har nu tagits fram genom experimentella tester av själva BiteLock systemet och tester på vilken last som uppstår i olika delar. Resultaten samt beskrivningar av undersökningarna finns nu att läsa om i denna rapport.

Som alltid när nya möjligheter eller skapelser tas fram måste de genomgå tester innan man kan börja nyttja de. I detta fall blir det en central del då Woodbe´s BiteLock-system är tänkt att fungera som trästomme utan skruv och med förhoppningar att kunna användas till byggen av en stuga eller ett hus som exempel. Därför är det såklart viktigt att veta hållfastheten så kunskapen om vilken kapacitet BiteLock håller för kan påvisas. Dessa undersökningar och tester har gjorts i samarbete med RISE. Där syftet med testerna var att undersöka skjuv- och dragkapacitet i infästningen mellan bjälklag och vägg. Målet med detta var att verifiera BiteLock-systemets prestanda gällande bärförmågan i experimenten. Efter att testerna nu genomförts finns det empiriska kunskaper som kommer vara värdefulla för det fortsatta arbetet som Woodbe har framför sig.

 – Känns kul att vi fått resultat på att det är görbart att bygga med BiteLock och att värdena på hållfastigheten nu finns att ta del av, säger John Elwin Segolsson.

– Ja, att vi ser en god bärighet i systemet efter experimenten och får veta att kapaciteten inte kommer vara ett hinder, är naturligtvis en bra förutsättning för fortsättningen, konstaterar Filip Palosaari. 

Rapporten från Rise AB finns nu tillgänglig och det är fritt fram att klicka in på den och läsa mer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *